Babod Logó - 4x4 Off Road

babod logo kerek 1 696x696

 

Ügyességünket pedig sokféle járművel próbára tehetjük: nekivághatunk motorral, buggie-val, kamionnal is, de a vérbeli off-roadosok az összkerékmeghajtású terepjáróra esküsznek, a fő, hogy kilegyen a négy kerekük. Egy-egy pálya különböző nehézségű szakaszokból épül fel, bizonyos távok szériaautókkal is teljesíthetőek, mások tuningolt járműveket igényelnek. Több magyarországi off-road egyesületnél bérelni is lehet tuningolt terepjárókat. A bérleti díj a hivatásos sofőrt is magában foglalja. Saját autónkat viszont mi magunk is összetörhetjük. Tesztelhetjük tudásunkat sárból gyorsulással – ebben az esetben a vasalt, fehér ing nem kötelező -, párhuzamos terepjárófutammal, vagy ha magányra vágyunk, végigautózhatunk a mesterséges és természetes akadályokkal teletűzdelt, meredek kaptatókkal fenyegető pályaszakaszokon, ahol a fondorlatosan elhelyezett bóják között kell áthaladni.

Téved, aki azt hiszi, hogy sétakocsikázásról van szó és elég a gázt nyomni, majd az autó dolgozik helyettünk. Az off-road fizikailag és szellemileg is komoly kihívás. Vezetés közben minden izmunk megfeszül, testünk teljesen együtt él az autóval, az agyunk pedig folyamatosan az optimális útvonal felmérésén, a váratlan helyzetek megoldásán dolgozik.

 

jeepcherokeexj

2021. június 10-13.

A szezon első bulija. Gyere a szabadba, szabadon! Itt a nyár, gyere ki a fényre! Ugyanott, ugyanaz, de most mégis más. Együtt veletek.

Fesztiválunk több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye, ahol évről évre csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő biztosítja a sehol másutt e világon meg nem tapasztalható „babodélményt”.

Várunk, ha nincs terepjáród, de érdekel egy valódi őrület, várunk, ha van terepjáród, de még sosem hagytad el vele a járt utakat, és várunk, ha profi járatlan útjáró vagy!

A versenypályák a falu északkeleti részén, a domboldalban találhatók. Az ugyanott kialakított kemping közel 500 férőhelyes, de a faluban is működik egy kemping. A terepjáró pálya egész éven át használható.

 Forrás: esemény közösségi oldal

 
 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!